Holisztikus Fény Festő Képző

Holisztikus Fény Festő Képző -  alternatív festő képzés

A zárt rendszerű hivatalos tanrend helyett ez egy alternatív lehetőséget  biztosító tanfolyam. Évek során kifejlesztett festésterápia, az önkifejezés megvalósításához.
Elsődleges célja az öngyógyító folyamatok beindítása.
Segít a látásmód (ki)alakításában
az önkifejezés elősegítésében,
a szellemiség fejlesztésében,
valamint „segítők” képzése.
A látásmód (ki)alakítása alatt, nem csak a művészi látásmód, a tiszta művészetre való fogékonyság alakítását, hanem az egyéni látás kialakításának folyamata is értendő, amely az első lépcső az önkifejezés elősegítéséhez. Ez a képzés nem korlátozódik  csak a festésre (mint szakmára, de itt is elengedhetetlen az alapok elsajátítása), hanem igyekszik azt a maga összességében megismertetni. A múltját, a jelenét és legfőképp a jövőjét megismerve lehetőséget nyújt a személyes és egyéni szellemiség fejlesztésére. Ezáltal lehetőséget teremtve az úgynevezett „kollektív tudathoz”, az Egészhez való kapcsolódáshoz. A „segítők” a megszerzett tudást tovább adva segítik elő a művészet, a festészet adta lehetőséggel az egyéni tudat fejlesztését.

A holizmus kifejezés, a görög "holos" szóból ered, ami egészet, egységet jelent. A holisztika lényege, hogy a világegyetem egységes egész, amelyben minden mindennel összefügg. Nem szedi részeire a világot, nem a részleteken át közelit a valósághoz, hanem azt a maga teljességében, osztatlanságában próbálja érzékelni, megérezni.
A fény a szeretet látható, érzékelhető formája, a világegyetem része.
A festés a belső a kifejezés legősibb formája, maga a teremtés.

A holisztikus fényfestő képzés, út az egységes-egész, a teremtő szeretet megismeréséhez, út a lélekhez, önmagadhoz. Az univerzum részeként a szeretet segítségével látható formában kifejezheted érzelmeidet. A lehetetlent, a lélek rezdüléseit örökítheted meg, amely mindenkinél más és minden pillanatban változik. Ez az igazi "absztrakt" festészet, amely nem akar konkrét dolgokat ábrázolni, hanem az érzelmek kivetülése, közvetlen kifejezése a vásznon. Akár egy zenemű, mint egy szonáta, nem akar másnak látszani. Egy látható érzés. Az érzelem kifejezése, az igaz művészet.

Jobb agyféltekés intenzív festő tanfolyam.
Ez nem a most oly divatos jobb agyféltekés tanfolyamok egyike, nem akarja az éppen ?trendi? divathullámot meglovagolni. A módszer megalkotója, már több mint negyven éve fest, és az alkotáskor elsősorban a jobb agyféltekét használja. Amikor elkezdte ez a kifejezés még nem volt ismert. A régi nagy mesterek, az igaz művészek, szintén a jobb agyféltekét használták, használják alkotásaik során. Sőt a legtöbb ötlet, a legtöbb találmány is a jobb agyfélteke szüleménye. A jobb agyfélteke az intuitív, szubjektív, holisztikus érzelmek irányítója. Az időtől függetlenül a dolgokat a maguk kendőzetlen,  izgalmas valóságában érzékeli.
Festészetben eltöltött több mint negyven év, a természetgyógyászat terén csaknem harminc év tapasztalat során sikerült kialakítanom egy saját terápiás módszert. Ennek alkalmazása során a résztvevő
-  egyrészt megszabadul a gátlásaitól,
- másrészt megtanulja a felmerülő problémák kezelését, beindítva a szervezet öngyógyító mechanizmusát,
-  és nem utolsó sorban megtanulja a festés alapelemeit.
Mivel a jelen iskolarendszer alkalmatlan a kreatív jobb agyfélteke fejlesztésére, ezért hiánypótló ez a tanfolyam, mely nem egy tanfolyam a sok közül, hanem egy terápiás képzés és egy festőtanfolyam egysége.

A megváltozott világ, amiben élünk változásokat kíván a képzések terén is.
Mivel a jelen iskolarendszer alkalmatlan a kreatív jobb agyfélteke fejlesztésére, ezért hiánypótló ez a tanfolyam.Nem kell hozzá semmilyen előképzés, rajztudás. A kurzus alatt saját, személyes megtapasztalások során választ kaphatsz kérdéseidre. Út a Teremtés megismeréséhez. A testre és a lélekre egyaránt energetizáló hatással van. Csak azt tudjuk befogadni, amire már ott belül felkészültünk. Nem az a fontos, amit el akarunk érni, hanem maga az út, amivé közben válunk.
A jövőnket most teremtjük.
A képzelő erő fontosabb, mint a tudás, mert amit gondolunk, azzá is leszünk. Mindenkiben ott lappang valamilyen képesség, még ha nem is tud róla és arra vár, hogy kibontsák. Bárki részt vehet a kurzuson, aki kész a változtatni életén, életmódján. Aki szeretne festeni. Nincs korhoz kötve. Elsősorban azoknak ajánlom, akik jelen életüket egy szebb jövőre szeretnék változtatni.